Kommun

Håkan Sörman blir ny landshövding i Jönköpings län

Håkan Sörman blir ny landshövding i Jönköpings län

Regeringen har idag utsett Håkan Sörman till ny landshövding i Jönköpings län. Han tillträder sin tjänst den första oktober.

Håkan Sörman är idag vd för Sveriges kommuner och landsting, SKL, - ett uppdrag han har haft sedan 2004.

– Det ska bli väldigt roligt! Särskilt kul att få komma till just Jönköpings län med sin starka tradition av småföretagande, en välrenommerad högskola och inte minst en mycket vacker del av landet, säger Håkan Sörman i en kommentar och fortsätter:

– Jag är väldigt glad att få chansen att avsluta min yrkeskarriär med ett så spännande jobb som landshövding. Länsstyrelsens uppgifter är viktiga och ofta kopplade till de frågor som kommunerna och regionen ansvarar för. Så jag tror mina erfarenheter från kommunsektorn kommer väl till pass. Dessutom extra roligt med Jönköpings län, som bland annat har många småföretag, en välrenommerad högskola och inte minst är en mycket vacker del av Sverige.

Civilministern Ardalan Shekarabi om utnämningen:

- För mig var det viktigt att få rätt person på rätt plats. Håkan Sörman har en gedigen erfarenhet från kommunal sektor och känner dess utmaningar och möjligheter väl. Jönköpings län har liksom andra län sina utmaningar och därför blev jag glad när Håkan Sörman tackade ja till uppdraget.

– Håkan Sörman har med sin bakgrund en gedigen erfarenhet och stor kompetens, och jag är övertygad om att han kommer tillföra mycket för länet när han tillträder sin tjänst som landshövding, säger vikarierande landshövding Anneli Wirtén.

Håkan Sörman är född 1952 i Stockholm. Han är sedan 2004 verkställande direktör för Sveriges Kommuner och Landsting. Han var under åren 1991­­–2003 stadsdirektör i Södertälje kommun och 2003–2004 kommunchef i Täby kommun. Håkan Sörman har därutöver bland annat haft flera styrelseuppdrag och han är idag ledamot i styrelserna för SOS Alarm Sverige AB, KPA AB och Dagens Samhälle AB.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen