Sport Fotboll Jönköping

Tung omstart för J-Södra – nionde raka utan seger

Tung omstart för J-Södra – nionde raka utan seger

Det blev en tung allsvensk omstart för Jönköpings Södra. Nykomlingskollegan Östersund vann söndagens möte på Jämtkraft Arena med 1–0 (0–0). J-Södra har nu nio raka matcher utan seger. 

Det var den förväntade matchbilden som inledde mötet mellan Östersund och Jönköpings Södra på söndagseftermiddagen.

Hemmalaget ägde det mesta utav bollen och fick rulla runt medan J-Södra försökte ligga rätt i försvaret och satsa på kontringar. 

Det var också Östersund som skulle få de bästa chanserna under den första halvleken. Redan efter ett par minuter hade ÖFK en nick i stolpen. 

Hemmalaget fick därefter ytterligare en bra möjlighet att sätta 1–0 när Damir Mehic i J-Södra-målet kom på mellanhand utanför sitt straffområde. Södra-målvakten kunde till sista freda sitt mål även den här gången. 

J-Södras enda målchans i den första halvleken kom från Daryl Smylie. Den offensiva mittfältaren fick på ett avslut i offensivt område. Men Aly Keita fick en hand på bollen och kunde avstyra situationen.

LÄS MER: J-Södra-kuggen om våren: ''Fått känna på det''

LÄS MER: Thelin: Så slår vi Östersund

I inledningen av den andra halvleken fick ÖFK till sist utdelning. Efter flera chanser till följd av en frispark träffade till sist Alex Dyer rätt och kunde sätta ledningsmålet för hemmalaget.

Gästerna försökte flytta fram positionerna och ta över mer av spelet efter målet. Men J-Södra hade svårt att skapa några farligheter mot Keita i ÖFK-målet.

Robert Gojanis träff på halvvolley var egentligen det enda avslutet att hota hemmalaget under den andra halvleken.

I och med förlusten står nu J-Södra på 15 poäng efter 13 spelade matcher. Matchen var J-Södras nionde raka utan seger.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen