Sport Motorsport Norrahammar

Världspressen intar Norrahammar: ''Fantastiskt''

Världspressen intar Norrahammar: ''Fantastiskt''Världspressen intar Norrahammar: ''Fantastiskt'' bild nr 2Världspressen intar Norrahammar: ''Fantastiskt'' bild nr 3Världspressen intar Norrahammar: ''Fantastiskt'' bild nr 4
Världspressen intar Norrahammar: ''Fantastiskt'' bild nr 6Världspressen intar Norrahammar: ''Fantastiskt'' bild nr 7Världspressen intar Norrahammar: ''Fantastiskt'' bild nr 8Världspressen intar Norrahammar: ''Fantastiskt'' bild nr 9

Motorjournalister från hela världen har i vecka intagit Norrhammars Motorklubb för att testa på Husqvarnas senaste motorcyklar inom enduro-klassen. För NMK innebär det ett stort skyltfönster.
   – Det är fantastiskt, säger Anders Johansson, ordförande i NMK.

Det mullrar rejält vid Norrahammars Motorbana. Drygt 30 journalister från hela världen har tagit sig till banan för att testa de senaste enduro-modellerna från Husqvarna Motorcycles. 

För Norrahammars Motorklubb innebär eventet, som genomförs tillsammans med Husqvarna, ett stort skyltfönster mot en internationell publik. 

– När man gör sådana här stora event får man en positiv effekt i klubben. Vi har en jättestor ungdomsverksamhet som är beroende av intäkterna som det här ger, säger Anders Johansson, ordförande i Norrahammars Motorklubb. 

De journalister som tagit sig till motorbanan på tisdagsförmiddagen är den första utav två grupper som kommer provköra enduro-motorcyklarna under veckan. Sammanlagt kommer 68 reportrar ha besökt banan när veckan är över.

NMK erbjuder provkörning i skogen, på en mer klassisk motocross-bana såväl som på en gräsäng för att efterlikna de moment som finns på en vanlig enduro-bana. 

Hittills har allt flutit på bra och NMK har fått mycket beröm för sin bana, faciliteterna och upplägget. 

– Det är fantastiskt. Det är en bekräftelse på det arbete vi lagt ned. Det är många timmars arbete bakom ett sådant här arrangemang, säger Johansson. 

Årets evenemang är det första som Husqvarna arrangerar tillsammans med NMK. Den första kontakten togs redan för sex månader sedan. 

– Vi har fått full support från den lokala motorklubben, säger Paolo Carrubba, PR-representant för Husqvarna. 

– En spansk journalist kom fram till mig och sade att det här är super. I Spanien är det 40 grader och bara massa damm. Överlag har det varit väldigt positivt. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen