Blåljus

Restaurangbesök slutade med bärsärkagång

Restaurangbesök slutade med bärsärkagång

En 20-årig man från Jönköping blev rasande och misshandlade tre personer utanför en restaurang. Händelsen inträffade i december 2015. Nu döms mannen för misshandel och ett flertal andra brott.

Det var i december 2015 som en 20-årig man gick till attack mot tre personer utanför en restaurang i centrala Jönköping. 20-åringen ska ha misshandlat två män med knytnävsslag och sparkar. Han ska också ha slagit en kvinna i ansiktet när hon filmade händelsen.

Den 20-årige mannen hävdar att han blev provocerad och kände sig "påhoppad". Men enligt de utsatta var misshandeln oprovocerad. Mannen medger att han var berusad vid tillfället.

I samband med att mannen blev omhändertagen av polis ska han ha gjort våldsamt motstånd genom att försöka skalla en av poliserna.

Den 20-årige mannen döms nu vid Jönköpings tingsrätt för misshandel och ett flertal andra brott i samband med händelsen vid restaurangen. Han döms även för brott begångna vid andra tillfällen under 2015 och 2016. Påföljden bestäms av tingsrätten till skyddstillsyn.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen