Affärer

Priserna på fritidshus sjunker i länet

Priserna på fritidshus sjunker i länet

Genomsnittspriserna på fritidshusen i Jönköpings län har minskat med närmare 50 000 kronor det senaste året. Det visar den sammanställning som DI gjort på uppdrag av Booli. Införande av amorteringskrav sägs vara en av orsakerna.

– Det kan vara en kombination av både brexit och amorteringskravet. Det blir en allmän oro efter förändringar i ekonomin, och då kanske man avvaktar lite med sin investering för att se hur marknaden utvecklar sig, säger Matilda Adelborg, Pr- och marknadskoordinator på Booli.

Thomas Anderssson, delägare i Svensk Fastighetsförmedling i Jönköping menar också att amorteringskravet kan vara den bakomliggande orsaken till prisnedgången i Jönköpings län.

– Jag tror också till en viss del att det beror på amorteringskravet. Jönköpingsmarknaden är å sin sida inte så stor. För vår del är det inte många objekt som sålts, säger han.

Matilda Adelborg bedömer dock att prisnedgången bara är tillfällig.

– Det är inga alarmerande siffror. Det kommer märkas att det inte sker något jätteras och då släpper oron. Sedan var också bostadsmarknaden väldigt het förra året, så det är svårt att jämföra när det är två så pass speciella år, säger hon till DI.

Medelslutpris i Jönköpings län

Juni 2013: 1 025 000
Juni 2014: 669 583
Juni 2015: 875 370
Juni 2016: 802 769

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen