Nöje Jönköping

De vill ha dina vinbär för att brygga öl

De vill ha dina vinbär för att brygga öl

Poppels Bryggeri kommer i sommar till Jönköping för att samla in vinbär. Anledningen är för att kunna brygga det nästa ölet i sin crowdfundade serie.

Under 2014 gav bryggeriet Poppels sig ut på sin första insamlingsrunda någonsin för att samla in vinbär som kunde användas för att brygga ett så kallat crowdfundat öl. 

Nu, två år senare, är det dags för det tredje ölet i serien. Tillsammans med Bishop's Arms ger sig nu Poppels ut på en insamlingsturné som gör ett stopp i Jönköping 23 augusti. 

Målet är att samla in såväl svarta som röda vinbär, vilka ska användas i framställningen av ölet. 

– Den här har kommit att bli en tradition och en given höjdpunkt på året för oss på bryggeriet. Båda de tidigare ölen har fått väldigt bra respons, så det var egentligen aldrig någon tvekan om att det skulle bli ett tredje i serien, säger Mats Wahlström, VD och marknadschef på Poppels Bryggeri.

Insamlingen kommer ske på Bishop's Arms i Jönköping. De som lämnar vinbär vid insamlingen kommer få sina namn på flaskans etikett. 

Det färdiga ölet väntas släppas till försäljning i november. Ölet kommer finnas tillgängligt på Systembolaget. 

Fakta

Crowdfunding
Crowdfunding är ett begrepp, vilket innebär att allmänheten bidrar med material, pengar eller liknande för att möjliggöra olika typer av projekt. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen