Sport Fotboll Huskvarna

HFF missade chansen att haka på toppen

HFF missade chansen att haka på toppenHFF missade chansen att haka på toppen bild nr 2HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 3HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 4
HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 6HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 7HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 8HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 9
HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 11HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 12HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 13HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 14
HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 16HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 17HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 18HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 19
HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 21HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 22HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 23HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 24
HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 26HFF missade chansen att haka på toppen bild nr 27

Husqvarna lyckades inte chocka ännu en serieledare. Öster vann torsdagens möte på Vapenvallen med 0–2 (0–0). HFF går därmed på semester med 18 poäng på 14 matcher. 

Det var ett Husqvarna som efter lördagens 0–1-seger mot Landskrona BoIS hade chans att chocka ännu en serieledare när Öster besökte Vapenvallen på torsdagskvällen.

Efter en jämn inledning på matchen var det HFF som skulle få den första riktigt heta chansen. Arber Hasani var sist på bollen efter en hörna. Men avslutet gick utanför.

I nästa sekvens var det i stället gästerna som hade bud på att spräcka nollan. Återigen blev det en tilltrasslad situation efter en hörna men HFF-försvaret kunde till sist trycka undan bollen.

Öster blev det något mer spelförande laget efter dryga halvtimmen. Men hemmalaget stod för de bästa chanserna.

Ibrahim Koroma drog en volley en bit utanför efter 37 minuter. Velimir Stankovic fick sedan ett gyllene läge att från nära håll peta in 1–0 i den första halvlekens slutskede. Men Öster kunde freda sitt mål.

Tidigt i den andra halvleken drabbades hemmalaget av två tunga bakslag. Såväl målvakten Ivo Vazgec som yttermittfältaren Edin Hamidovic skadade sig och tvingades byta. In kom Marcus Harrysson och Johan Ibrahim.

Spelmässigt såg det emellertid bättre ut för de blårandiga. Laget stressade gästerna till enkla misstag. Det ledde till att HFF kunde flytta fram laget och pressa Öster längre ned i banan.

Men gästerna skulle ta sig tillbaka in i matchen. Och serieledarna fick ett jätteläge att ta ledningen efter 71 minuters spel.

Inbytte Harrysson rev ned en Öster-forward i straffområdet. Domaren pekade på straffpunkten. Björn Berglund satte bollen lågt till vänster och 0–1 hamnade på resultattavlan.

– Man blir besviken på något sätt för de har inga lägen att göra mål. Sedan gör vi ett misstag och så får de en straff. Det är frustrerande, säger Ibrahim Koroma som blev utsedd till matchens lirare. 

Ett par minuter senare kom också 0–2. Efter att HFF misslyckat med att få undan en hörna kunde Richard Donkor peta in bollen bakom Harrysson i hemmamålet.

Matchen var vårsäsongens sista. I och med förlusten står Husqvarna kvar på 18 poäng efter 14 spelade matcher.

– För ett nykomponerat lag med många unga och oerfarna spelare är det trots allt ganska bra, säger Koroma. 

– Vi har fortfarande mycket att spela för. Det här är ett nytt lag och vi lär känna varandra bättre för varje match som går. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen