Jönköpings centralstation rasar i stationsranking

Jönköpings centralstation rasar i stationsranking

Jernhusen har genomfört tillsammans med Trafikverket en resenärsundersökning på drygt 20 av Sveriges största stationer. Den bästa stationen ligger enligt resenärerna i Stockholm och Borlänge. Jönköping, som låg på femte plats förra året har halkat ner till en 11:e plats.

– Resultatet av undersökningen visar att på de stationer där vi har nya caféer och butiker så ökar indexet. Verksamheter som skapar trevliga mötesplatser för resenärerna bidrar starkt till en positiv upplevelse på stationen, säger Cecilia Granath, pressansvarig på Jernhusen. Vi behöver däremot jobba ännu mer för att stationerna ska upplevas som trygga platser att vara på.

Undersökningen visar att det finns områden som behöver bli bättre. Resenärerna vill ha fler och renare toaletter, fler sittplatser, mer cykelparkeringar samt väderskydd på perrongerna och vid bussgatan i Cityterminalen. En mycket viktig fråga som behöver ses över är tryggheten i såväl stationshus som på perronger och parkeringar. Jernhusen och Trafikverket jobbar löpande med säkerhetsfrågorna som är viktiga för helhetsupplevelsen på stationen och för att fler ska vilja resa kollektivt.

Här Sveriges bästa stationer

1. Cityterminalen i Stockholm
2. Borlänge Centralstation
2. Malmö Centralstation
4. Stockholms Centralstation
5. Örebro Centralstation
- - - - - - - - - - - - - - -
11. Jönköping station

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen