Föreningar Råslätt

Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar

Tjejerna fick ta plats på Underground SommarTjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 2Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 3Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 4
Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 6Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 7Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 8Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 9
Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 11Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 12Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 13Tjejerna fick ta plats på Underground Sommar bild nr 14

Under tre veckor har Underground Sommar i Råslätt anordnat fritidsaktiviteter för unga i Jönköping och närområdet. På fredagen tog sommarprogrammet slut. 
   – Vi har fått jättepositivt gensvar, säger Peter Magnusson från Underground.

När sommaren kommer kan det finnas väldigt lite att göra för ungdomar som bor i förorterna och utanför Jönköping. 

Därför har Underground på Råslätt i tre veckor kört ett intensivt sommarprogram där ungdomarna dels får chansen att förkovra sig i bland annat fotografering men även ge sig i väg på utflykter till bland annat Göteborg. 

– Framför allt är det många som inte kommer i väg eller inte har aktiviteter. Vi fångar väldigt mycket ungdomar som inte finns med i andra sammanhang. Kommer från hela regionen, säger Peter Magnusson, utbildare och konsult i kultur och ungdomsfrågor, på Underground. 

I år har stort fokus legat på att tjejer ska få ta mer plats. 

Underground har även satsat på sommarpraktik för ungdomar i åttonde klass och uppåt såväl som feriepraktik för de som går i gymnasiet. 

– Många av ungdomarna i förorterna har inte chans till extrajobb. Vi har jättebra praktikanter som har jobbat jättebra, säger Magnusson. 

På fredagen var sommaraktiviteterna över. Underground är nöjda med resultatet.

– Vi har fått jättepositivt gensvar från alla ungdomar. Det är välkommet och det har inte varit några problem, säger Magnusson. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen