Sport

Jönköpings MK arrangerar prova på för ungdomar

Jönköpings MK arrangerar prova på för ungdomar

Läsarnyhet. Måndag den 8/8 och tisdag 9/8 kör Jönköpings MK två prova på kvällar på Tabergsbanan. Det är enkel bilsport det handlar om och man ska vara 15-25 år.

– Måndagen är det bara för tjejer då vi tror att man kanske har lättare att våga sig på att testa som tjej när man inte "konkurrerar" med killarna, säger Stefan Argus som håller i arrangemanget.

Annars är det samma förutsättningar för alla. Klubben har några standard vägbilar som används då man kör med tidtagning på åtskilda banor. Det enda man behöver bidra med till prova på dagen själv är köp av engångslicens/försäkring som kostar 125:-.

-Vi vill att fler får upp ögonen för och ser möjligheterna att utöva motorsport för en relativt liten peng. Till detta tillfälle kör vi under reglementet "Ticket to drive" som innebär att kubben håller med bilar, men vi kör samma upplägg då vi kör våra "Drivers Open" tävlingar under året som vi då hoppas fler ska hitta till efter att ha provat en gång. Till Drivers Open behöver man egen bil dock som ska vara godkänd att köra på vägen med.

Det är som att köra rally, men med banor som håller ner maxhastigheten till 80 km/h. Fartupplevelsen är stor ändå och svårighetsgraden ganska hög på grus/asfaltsbanorna då det inte är några tävlingsbilar man kör med. Att det är standard däck är kanske den största skillnaden mot hur det fungerar med en tävlingsbil då det glider ut lite mer i svängarna.

Är man 15-25 och nyfiken ska man läsa mer på www.jonkopingsmotorklubb.se och anmäla sig senast på Fredag.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen