Affärer Företagsnytt

Jönköpingsbon som tar den indiska kulturen till Sverige

Jönköpingsbon som tar den indiska kulturen till SverigeJönköpingsbon som tar den indiska kulturen till Sverige bild nr 2Jönköpingsbon som tar den indiska kulturen till Sverige bild nr 3Jönköpingsbon som tar den indiska kulturen till Sverige bild nr 4
Jönköpingsbon som tar den indiska kulturen till Sverige bild nr 6Jönköpingsbon som tar den indiska kulturen till Sverige bild nr 7Jönköpingsbon som tar den indiska kulturen till Sverige bild nr 8Jönköpingsbon som tar den indiska kulturen till Sverige bild nr 9
Jönköpingsbon som tar den indiska kulturen till Sverige bild nr 11

Det nystartade företaget Manorama Design säljer unika, färgglada textilprodukter inspirerade av indisk kultur.
   – Jag tycker Sverige behöver mer färg i vardagen, säger Ida Jaykar som driver företaget.

För ett år sedan startade Jönköpingsbon Ida Jaykar företaget Manorama Design tillsammans med sin indiske man. I juni i år kom de igång med försäljning på nätet efter att ha ägnat ett år åt att bygga hemsida och ta fram sina produkter.

Företaget säljer överkast, kuddar, väskor, posters och vykort i klara färger. Produkterna är handgjorda och unika för adivasifolkets kultur i Indien.

– Jag hoppas folk ska få upp ögonen för Manorama Design och få lite färg i sina hem. Jag tycker Sverige behöver mer färg i vardagen, säger Ida Jaykar som driver företaget.

Manorama Design har också ett samarbete med den indiske konstnären Ashish Valvi, som tagit fram motiv till vissa av produkterna.

– Min konst bygger framför allt på det jag observerar i min omgivning, säger han.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen