Affärer Affärsmingel

Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping

Mr Brown tar den växande storstadstrenden till JönköpingMr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 2Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 3Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 4
Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 6Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 7Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 8Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 9
Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 11Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 12Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 13Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 14
Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 16Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 17Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 18Mr Brown tar den växande storstadstrenden till Jönköping bild nr 19

Till helgen är det premiär för Mr Brown äteria. Den nya kvartersrestaurangen på väster hade öppet redan i juni, men först nu drar verksamheten i gång fullt ut. Se våra bilder från torsdagens smygstart.

Mr Brown äteria är den nya kvartersrestaurangen i Jönköping som drivs av den välkända krögaren Phat Ngo Bergström tillsammans med hustrun Johanna Bergström. På torsdagen var det smygstart med specialinbjudna gäster inför den stora premiären i helgen.

Affärsidén för det senaste tillskottet bland restaurangerna på väster är influerad av en växande trend i storstäderna – sharefood. Phat Ngo Bergström beskriver det som en nisch av tapasen. Skillnaden är att rätterna är färdigkomponerade och att de delas upp mellan flera personer.

– Konceptet bygger mer på sättet man äter på än vad man äter. Mycket handlar om vad man gör det till, säger Ngo Bergström.

Sharefood-delen av menyn kallas för "groupies". Där ingår bland annat grillåda och pizzaplanka bland rätterna. För de gäster som föredrar ett mer traditionellt upplägg finns även en "selfie"-meny, där rätterna serveras individuellt.

Mr Brown äteria är inhyst i de lokaler på Klostergatan där KaffeCompagniet Bistro & Bar tidigare låg. Enligt Ngo Bergström är det mest en slump att de hamnade just här. Men han ser ingen nackdel med att öppna upp i den här delen av stan.

– Det har varit mer utveckling på öster det senaste. Väster glöms bort lite, säger han.

LÄS MER: Mr Brown äteria öppnar i city

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen