Sport

Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping

Det här händer på årets stora dressyrfest i JönköpingDet här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 2Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 3Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 4
Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 6Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 7Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 8Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 9
Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 11Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 12Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 13Det här händer på årets stora dressyrfest i Jönköping bild nr 14

I helgen anordnas årets stora dressyrtävling av Jönköpings Fältrittklubb. Alice Moon som är med och arrangerar tävlingen berättar att upplägget är ovanligt i Sverige.
   – Vi har tre ridhus, vilket är ganska unikt. Det är inte många tävlingar i Sverige överlag som har blandat ponnys och storhäst så här, säger hon.

Den här helgen är det dags för årets stora dressyrtävling på Klämmestorps gård i Jönköping. Den regionala och nationella tävlingen består av både ponnyklasser och storhästklasser. Nytt för i år är unghästklasser för 5- och 6-åringar.

Från Jönköpings Fältrittklubb deltar bland andra Mikaela Alderin Danielsson, Stephanie Wretmo och AnnaMalin Lyden. Bland priserna finns bland annat smycken, hästtäcken och handskar.

– De bästa av alla juniorerna som tävlar fredag, lördag, söndag får en diamant. Samma sak gäller de som tävlar i Young Rider, säger Alice Moon som är med och arrangerar tävlingen.

Förra året var det fullt på läktaren under tävlingen, då elitryttaren Charlotte Haid Bondergaard deltog. I år väntas inte riktigt lika stor publiktillströmning.

– Detta året har vi inget stort namn som kanske drar, men vi hoppas på att det är många som kommer och vill titta ändå, säger Moon.

Framtiden oviss för tävlingen

Upplägget för tävlingen är tämligen ovanligt jämfört med liknande arrangemang i landet.

– Vi har tre ridhus, vilket är ganska unikt. Det är inte många tävlingar i Sverige överlag som har blandat ponnys och storhäst så här.

Moon berättar att det är oklart huruvida tävlingen kommer kunna arrangeras i framtiden. Det ena ridhuset är i så dåligt skick att det kommer behöva ersättas av ett nytt.

– Det är en väldigt springande punkt för oss för att kunna bedriva vår verksamhet här uppe, att det finns tre ridhus och bra ridbanor, säger hon.

LÄS MER: Stor dressyrtävling till Jönköping

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen