Sport Hockey

Arlbrandt vill inte ha långt kontrakt: ”Skulle skämmas”

Arlbrandt vill inte ha långt kontrakt: ”Skulle skämmas”

Under förra säsongen värvades Pär Arlbrandt till HV71. Kontraktet med HV skrevs på resten av säsongen och nästa säsong. I en intervju med hockeysverige.se berättar Arlbrandt varför han inte ville skriva ett långt kontrakt.
– Jag skulle skämmas om jag satt på ett långt kontrakt och det visade sig att jag inte hängde med längre, säger han.

I vintras återvände Pär Arlbrandt till sin moderklubb HV71 efter flera år i bland annat Luleå och Linköping i SHL och två säsonger i Schweiziska ligan.Senast Arlbrandt spelade i HV var säsongen 2002-2003. Och det är en ny roll Arlbrandt har i laget, när han nu är en av de äldsta spelarna i truppen.
– Det är en rätt konstig känsla, faktiskt. Men det känns som snittåldern i SHL sjunker, även om jag inte har någon fakta på det. Men framförallt i HV så har vi ju väldigt många yngre spelare nu, säger han till Hockeysverige.se
Hockeysverige:Blir din roll annorlunda nu med det i åtanke jämfört med tidigare?
– Lite annorlunda blir det ju. Jag försöker dela med mig av tips och erfarenheter mer nu. Vi har många spelare som är lovande och det är kul att kunna komma med tips.

När Arlbrandt återvände till HV71 under slutet av förra säsongen skrev han på ett kontrakt som gällde säsongen ut och nästa. För Hockeysverige berättar Arlbrandt om varför han inte vill skriva ett längre kontrakt.
– Jag ville inte ha ett långt kontrakt.
– Sen vill man ju känna att man hänger med också. Jag skulle skämmas om jag satt på ett långt kontrakt och det visade sig att jag inte längre hängde med, säger han till sajten.

HV71 har åkt ur SM-slutspelet redan i kvartsfinalen de senaste säsongerna och laget har haft det tufft. Men det tror Arlbrandt att det blir ändring på i år.
– Jag tror det är längesedan HV hade en så stor del av truppen samlad hela försäsongen. Det är bara Abbott och Reese (den nyligen värvade backen) som inte varit med. Jag tror att det är viktigare än folk tror att ha alla samlade. Att få ihop dynamiken.
–Jag tycker att vi redan nu, de tre första träningarna vi haft här nu i veckan, har haft högre tempo än träningarna hade när jag kom i januari.

Han tror att det finns flera unga spelare i laget som kan utvecklas ännu mer den här säsongen och hjälpa laget att bli ännu bättre.
– Vi har ett riktigt spännande lag. Många unga, lovande spelare. Lias Andersson har ju inte varit med och tränat nu eftersom han är iväg med juniorlandslaget, men han är riktigt bra. Jag fick en chock när jag hörde att han var 98:a. Han är så ödmjuk och lyhörd vid sidan av isen, säger han.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen