Affärer Upcoming Stars

Här är Jönköpings största affärstalanger

Här är Jönköpings största affärstalangerHär är Jönköpings största affärstalanger bild nr 2Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 3Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 4
Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 6Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 7Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 8Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 9
Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 11Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 12Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 13Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 14
Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 16Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 17Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 18Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 19
Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 21Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 22Här är Jönköpings största affärstalanger bild nr 23

Den här veckan hölls sommaravslutning för kommunsatsningen Ung Drive i Jönköping. Priser delades ut till de gymnasieungdomar som utmärkt sig på olika sätt med sina företag.
   – Det är många i det här gänget som tjänat bra med pengar, säger projektledaren Stefan FalkBoman.

På måndagen samlades årets deltagare i kommunsatsningen Ung Drive för en avslutning i Swedbanks lokaler i Jönköping. Samtliga deltagare belönades med diplom för sina insatser. Dessutom prisades de unga entreprenörer som utmärkt sig på olika sätt med sina affärsidéer.

Ung Drive är en kommunalt finansierad satsning som ger gymnasieungdomar en utbildning i företagande och entreprenörskap. Det fungerar i praktiken som ett alternativ till traditionella sommarjobb.

Ungdomarna får ett startkapital på 1 000 kronor, sedan är det upp till dem själva att tjäna pengar på sina affärsidéer. Projektledaren Stefan FalkBoman berättar att det överlag varit en hög nivå bland årets unga entreprenörer.

– En del i det handlar om att det är väldigt spridda affärsidéer. Dessutom kan man se att det är många i det här gänget som tjänat bra med pengar, säger han.

Flyttat in i Science Park

Hushållsnära tjänster, egendesignade möbler, spelutveckling och produktion av hemsidor åt företag. Det är några av områdena som täckts in av årets Ung Drive-deltagare.

Ett nytt inslag för i var att Science Park gick in som partner i satsningen. Personal därifrån har bidragit med sin rådgivning när ungdomarna sjösatt sina företag. Dessutom har de haft möjlighet att sitta på Science Park och jobba.

Vissa av ungdomarna i årets upplaga kommer från andra kommuner för att delta. Det gäller till exempel för Mullsjöborna Adrian Engström, Emil Lernberg och Albin Lindqvist. Tillsammans driver de företaget Gnome's Müsli.

Affärsidén bygger kort och gott på att sälja ekologisk müsli. Killarna har själva tillverkat produkten. Under sommaren har de lyckats sälja ett hundratal påsar.

– Vi nådde vårt mål säljmässigt, säger Adrian Engström.

LÄS MER: Deras unika tjänst ska förenkla människors vardag

LÄS MER: Zeinab fixar lekar för barn och tid för föräldrar

LÄS MER: De designar möbler av det tyngre slaget

Fakta

Här är samtliga pristagare i årets upplaga av Ung Drive Jönköping:

Bästa marknadsföring: Arvid och Cajsa Elm
Största våghals: Maya Mantén
Största säljfokus: Adrian Engström, Emil Lernberg och Albin Lindqvist
Bästa arbetsmoral: Gustav Selvander, Frida Cederqvist och Jonna Rommedahl
Bästa säljare: Sanna Holmquist

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen