Blåljus

Socialkontor utsattes för bombhot

Socialkontor utsattes för bombhot

En 17-årig pojke ska ha hotat att spränga hela Råslätts socialkontor i luften när hans ungdomsvård förlängdes. Han ska även ha hotat att döda en socialsekreterares barn. Pojken åtalas nu för brotten vid Jönköpings tingsrätt.

Det var i december 2015 som en 17-åring ska ha hotat att spränga Råslätts socialkontor i luften. Hotet uttalades i samband med att 17-åringen per telefon fick veta att hans ungdomsvård förlängts. Nu åtalas han för brottet vid Jönköpings tingsrätt.

Enligt åtalet har 17-åringen några dagar senare hotat att döda den ansvariga socialsekreterarens barn. Hoten har uttalats till personal på ett ungdomsboende i länet. Den åtalade uppges ha räknat med att hotet skulle vidarebefordras till socialsekreteraren.

En tid senare ska den åtalade ha gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak i samma ärende. Till personal på ungdomsboendet ska han ha sagt att hoten inte gällde om socialsekreteraren tog tillbaka sin anmälan om de ovanstående brotten.

Den 17-årige pojken åtalas även för narkotikabrott och falsk tillvitelse. Dessa brott erkänner han. Däremot nekar han till hoten mot socialsekreteraren.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen