Affärer Affärsnyheter

Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna

Hon ska göra tedrickare av JönköpingsbornaHon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 2Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 3Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 4
Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 6Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 7Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 8Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 9
Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 11Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 12Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 13Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 14
Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 16Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 17Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 18Hon ska göra tedrickare av Jönköpingsborna bild nr 19

I juni öppnade tehuset Lejonet på Östra storgatan i Jönköping. Konceptet bygger på den österländska traditionen av att samlas i en avslappnad miljö och dricka te tillsammans.
   – Man ska ta tid på sig. Det ska vara lugnande, säger ägaren Irada Söderberg.

Lejonet är ett nyöppnat tehus på Öster som drivs av Irada Söderberg. Konceptet är inspirerat av den österländska traditionen av att samlas och dricka te tillsammans.

– Det är precis som fika här i Sverige, säger hon.

Söderberg har själv sina rötter i Azerbajdzjan och är väl bekant med teceremonin som fenomen. Förutom te erbjuds även vanligt bryggkaffe och olika slags delikatesser.

Lokalen är inredd i syfte att skapa en avslappnad miljö. Det är också en del av poängen med det österländska tedrickandet, berättar Söderberg.

– Man ska ta tid på sig. Det ska vara lugnande.

Söderström vill att lokalen ska vara en mötesplats. Därför hyr hon även ut den för andra evenemang såsom fester. Dessutom anordnas möten i lokalen för en kvinnoförening där Söderberg är ordförande. 

Namnet Lejonet kommer delvis av att Söderberg är född i lejonets stjärntecken. Men framför allt är det inspirerat av ett ordspråk från Azerbajdzjan: Var som ett lejon.

Enligt Irada Söderström är innebörden att lejonets kön inte har någon betydelse. Ett lejon är ett lejon. Samma sak tycker hon gäller för människor.

– Könet spelar ingen roll, säger hon.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen