Blåljus

Här förbereddes en knarkfabrik i Jönköping

Här förbereddes en knarkfabrik i Jönköping

En man i 25-årsåldern ska ha förberett en knarkodling på Sveavägen i Jönköping. På adressen upptäcktes bland annat odlingstält och odlingslampor för framställande av narkotika. Nu åtalas mannen vid Jönköpings tingsrätt för en rad narkotikabrott.

Det var i januari i år som polisen ska ha upptäckte en förberedelse till knarkodling på Sveavägen i Jönköping. Den man i 25-årsåldern som nu åtalas för brottet hade införskaffat bland annat odlingslampor, växtnäring, odlingstält och ventilationsrör.

Enligt åtalet var föremålen tänkta att användas till framställan av narkotika avsedd för missbruk. Mannen förnekar att så skulle vara fallet.

Polisen beslagtog 150 000 kronor

Under samma dag som den förberedda knarkodlingen upptäcktes ska mannen ha gjort sig skyldig till drograttfylleri och olovlig körning.

Sammantaget åtalas mannen för förberedelse till narkotikabrott, rattfylleri, olovlig körning och fyra fall av narkotikabrott.

Dessutom yrkar åklagaren på att drygt 150 000 kronor som polisen beslagtagit av mannen ska tillfalla staten. Detta eftersom mannen sannolikt kommit över pengarna genom brottslig verksamhet.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen