Sport Mountainbike Jönköping

Åtta Jönköpingsungdomar åker till EM i Mountainbike

Åtta Jönköpingsungdomar åker till EM i Mountainbike Åtta Jönköpingsungdomar åker till EM i Mountainbike  bild nr 2Åtta Jönköpingsungdomar åker till EM i Mountainbike  bild nr 3Åtta Jönköpingsungdomar åker till EM i Mountainbike  bild nr 4

Totalt åker 21stycken ungdomar från Sverige, de är mellan 13-16 år, av dessa så är det 8 st från IKHP:

Tuva Andersson 13, Ellen Johansson 13, Ida Pettersson 13, Carl Andersson 15, Stina Andersson, 15, August Höglund 15, Albin Pettersson 16 och Simon Björklund 16.

Lagledaren Mårten Höglund berättar att de tränat hårt de sista veckorna.Det har lagts mycket fokus på teknikträning. På ungdoms EM, ingår det en tekniktävling i varje moment. Det är hinder som skall hoppas över eller runt. Det är olika stationer som skall klaras av utan att missa, då blir det tilläggspoäng.

Tävlingarna pågår i 5 dagar så det blir tuffa dagar, men massor av roliga upplevelser, August som varit med tidigare berättar att det är alltid är roligt att träffa de bästa cyklisterna och tävla emot dessa. Han säger också att det är lärorikt att träffa cyklister från andra länder inte minst när det gäller språket. 

Tävlingar är i tremannalag och alla lag måste minst ha en tjej. Man tävlar i två olika klasser U15 och U17. Sverige har 4 lag i U15, och 3 lag i U17, det är en stor trupp skriver IKHP i ett pressmeddelande.

Idag har IKHP dragit i gång med sin träning igen efter sommaruppehållet. Ca 80 ungdomar samlades.Thomas Bråhn som är chefstränare säger att det är bra rulle i Mountainbike cyklingen i hela Sverige. Vi har självklart i vår bygd haft nytta av att vi hade EM i våras. Samtliga klubbarna i Vätterbygden har ju fått ett uppsving av deltagare på sina aktiviteter.

Det är kul att många vill komma ut i naturen och cykla. Han nämner också att inför helgen när det klassiska loppet Cykelvasan går, så är det nästan 22000 personer anmälda till de olika loppen, så det märks att många gillar cykel.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen