Nöje Jönköping

Idag är det premiär för kräftfisket i Vättern

Idag är det premiär för kräftfisket i VätternIdag är det premiär för kräftfisket i Vättern bild nr 2Idag är det premiär för kräftfisket i Vättern bild nr 3Idag är det premiär för kräftfisket i Vättern bild nr 4
Idag är det premiär för kräftfisket i Vättern bild nr 6

Fredagen den 12 augusti drar allmänhetens kräftfiske igång i Vättern. Länsstyrelsen vill uppmana alla att hålla koll på gällande regelverk och att visa hänsyn till andra fiskande.

Du får fiska kräftor på allmänt vatten i Vättern på helger mellan den 12 augusti och den 11 september. Under perioden krävs inget tillstånd. Fisket får bedrivas från fredagar klockan 17.00 till söndagar klockan 17.00. Maximalt 6 kräftburar får användas per person. Burarna ska vara försedda med flyktöppningar och om burarna läggs på lina så får dom inte kopplas samman med annan fiskares redskap skriver Länsstyrelsen i Jönköping på deras hemsida. 

Tillsynen av kräftfisket i Vättern hanteras av Länsstyrelsen i Jönköpings län i samverkan med Länsstyrelsen i Västra Götalands län, Sjöpolisen och berörda polismyndigheter. Även i år kommer tillsynen att intensifieras vid kräftpremiären.

Vätterns 18 yrkesfiskare har särskilda tillstånd och får fiska kräftor hela året. 

 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen