Blåljus

Skulle utföra mord – beväpnade sig med dildo

Skulle utföra mord – beväpnade sig med dildo

En man åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt för att ha försökt mörda en annan man. Utrustad med bland annat handbojor, basebollträ och en dildo ska han ha sökt upp brottsoffret i dennes bostad och utsatt honom för ett brutalt överfall. Åklagaren yrkar på att den åtalade mannen utvisas.

Det var i juni 2015 som en man blev brutalt överfallen i sin bostad i Vaggeryd. Nu åtalas en man för brottet vid Jönköpings tingsrätt.

Åklagaren anser att mannen i första hand ska dömas till försök till mord. Enligt åklagaren har mannen även gjort sig skyldig till grov misshandel och olaga hot.

I samband med det påstådda mordförsöket ska den åtalade haft med sig ett antal brottsredskap. Däribland ett basebollträ, handbojor, silvertejp, buntband, plasthandskar och en dildo. Enligt åtalet har vissa av redskapen tagits med i syfte att förnedra brottsoffret.

Slog med basebollträ i huvudet

Med hjälp av en tredje person ska den åtalade ha slagit offret mot huvudet och kroppen, både med basebollträ och med knytnävarna. Han uppges också ha satt handfängsel på offret. I samband med överfallet ska den åtalade vid upprepade tillfällen ha sagt att offret skulle dödas.

Misshandeln ska ha avbrutits genom att brottsoffret lyckades slå sönder en fönsterruta och påkalla förbipasserandes uppmärksamhet.

Mannen åtalas även för övergrepp i rättssak. Via Facebook ska han ha uppmanat brottsoffret att inte berätta om det som hände. Om han inte följde uppmaningen skulle hans liv bli förstört.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen