Nöje Jönköping

Jönköpingsföretag instiftar världens första Pokémon Go-stipendium

Jönköpingsföretag instiftar världens första Pokémon Go-stipendium

Spelet Pokémon Go har blivit en succé. Nu instiftar det Jönköpingsbaserade IT-bolag Consid ett stipendium som innebär att en person får en Pokémon Go-resa värd 30 000 kronor. Stipendiaten får själva välja resmål. 

Det slog ned som en bomb. I juli släpptes spelet Pokémon Go i Sverige. Succén lät inte vänta på sig. I dag kämpar många om att fånga alla möjliga typer av Pokémon. 

Nu vill det Jönköpingsbaserade IT-företaget Consid rida på Pokémon-vågen genom att instifta, vad företaget kallar, världens första Pokémon Go-stipendium. 

En utvald person kommer få möjligheten att göra en resa till valfri plats i världen för att spela Pokémon Go. Resans värde uppstiger till 30 000 kronor. 

Stipendiaten kommer även kunna lägga en del av summan på att uppgradera sig i spelet. 

– Det känns som att det inte spelar någon roll vart man befinner sig – Pokémon Go-spelarna finns precis överallt. Det borde onekligen finnas ett stort intresse för detta stipendium, säger Beatrice Carpvik, brand manager på Consid, i ett pressmeddelande.

– Det finns så otroligt många fördelar med spelet – dels aspekten av den digitala revolution spelet har kommit att bli, dels den sociala aspekten, men även det faktum att så många är ute och rör på sig när de spelar.

Vem som helst kan ansöka om att tilldelas stipendiet. 

Ansökan görs genom att fylla i ett Pokémon Go-CV på Consids hemsida senast 30 september.

LÄS MER: Jönköpings första Pokémon Go-Meet up hade premiär på Tändsticksområdet

LÄS MER: Guide: Så spelar du Pokémon Go

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen