Sport Basket Huskvarna

Guard förstärker Brahe

Guard förstärker Brahe

Brahe Baskets damlag har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför kommande säsong. Den 25-årige guarden Yohanna Araya är klar för spel i klubben.

Brahe Baskets damlag förstärker truppen inför den kommande säsongen. På fredagen meddelade klubben att Yohanna Araya, 25, är klar för spel.

Araya kommer från Stockholm och har bland annat spelat för Sallén i Basketligan dam. Under fjolåret tog hon ett uppehåll på grund av knäskada. Den 25-årige guarden jobbade då med att stärka flickbasketen i Borås, vilket gav henne en utmärkelsen som årets kvinnliga ledare på en stor föreningsgala i Borås, skriver Brahe i ett pressmeddelande. 

– Med henne får vi en trygghet på planen, framförallt kring guard-positionen. Yohanna är även en mycket duktig skytt som kommer hjälpa oss att vinna matcher, säger Patrick Häggström, coach för damlaget.

Sportchefen Göran Henriks:

– Givetvis är det underbart att få en hårt jobbande, positiv och publikfriande spelare till klubben. Yohanna vill spela elitbasket och vi gläds att hon väljer att ägna sin kommande säsong med oss i Brahe.

LÄS MER: Brahetjejerna vände tuff match mot Södertälje BBK

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen