Sport Fotboll Jönköping

Lundgren: ''Ser att någon kommer springande''

Lundgren: ''Ser att någon kommer springande''

Jönköpings Södras match mot Östersund fick avbrytas efter en man attackerat gästernas målvakt i slutskedet.
   – Man blir chockad, arg och ledsen, säger J-Södras klubbchef Kjell Lundgren på tisdagsmorgonen.

Det återstod inte mer än ett par minuter av den allsvenska matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund när en person hoppade in på planen och attackerade gästernas målvakt Aly Keita.

Matchen, vid ställningen 1–1, fick avbrytas och återupptogs sedan aldrig. 

– Man blir chockad, arg och ledsen. Det som inträffar i går… en spännande fotbollsmatch med två pigga nykomlingar sedan är det någon som förstör hela tillställningen. Vi tar fullständigt avstånd från allt sådant här. Kan bara beklaga det som hände. Vi avvaktar utredningarna som pågår från förbundet och polisen, säger J-Södras klubbchef Kjell Lundgren när Jmini når honom på tisdagsmorgonen. 

Hur upplevde du situationen?

– Det var någon spelsekvens på J-Södras planhalva sedan hör man att det blir ett sorl bland publiken och så tittar man i ögonvrån och ser att någon kommer springande. Det verkar som Keita är okej fysiskt, det är det viktigaste i nuläget, säger Lundgren. 

J-Södra säger att klubben följer alla säkerhetsrutiner som finns kring matcharrangemangen i allsvenskan. Men trots det är det svårt att stoppa en person som vill ta sig in på planen. 

Hemmalag, polis och gästande lag har inför varje match ett planeringsmöte om den klassificering matchen har. Därefter tar polis beslut om hur den ska bemannas, säger Lundgren. 

Efter händelsen riskerar J-Södra att tilldömas en 0–3-förlust. Men det eventuella resultatet från matchen är sekundärt, säger klubbchefen.

– Det viktigaste är att han [Keita, reds. anm.] inte blev värre skadad än vad han blev. Sedan har vi fullt förtroende att polisen och förbundet gör en korrekt utredning, säger Lundgren. 

LÄS MER: Efter attacken på ''Vallen'' – Svenska Spel utreder matchfixning

LÄS MER: Förbundet: Kan inte stängsla bort problemet

LÄS MER: 17-åring anhållen efter attacken på Stadsparksvallen

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen