Sport Fotboll Jönköping

Thelin efter attacken: Tänker på barnen

Thelin efter attacken: Tänker på barnen

Jönköpings Södras lagkapten Tommy Thelin var en av de första personerna som stod öga mot öga med den inrusande åskådaren under måndagens match där Östersunds målvakt Aly Keita överfölls. Dagen efter går hans tankar till åskådarna på plats.
   – Man tänker främst på alla barn, säger Thelin.

När målvakten Aly Keita blev överfallen i slutskedet av matchen på Stadsparksvallen mellan Jönköpings Södra och Östersund var J-Södras lagkapten Tommy Thelin en av de första spelarna som rusade till situationen.

Säkerhetspersonal övermannade den maskerade gärningsmannen och matchen avbröts.

Morgonen efter händelsen är Thelin upprörd över det inträffade.

– Man är arg och ledsen. Man tänker på främst alla barn. Gick igenom Facebook och det var många föräldrar som är upprörda och barn som är rädda, säger Thelin.

– Vi följer alla säkerhetsregler som finns. Tyvärr är det så att man sett på stora arenor med så vill man ta sig in kan man ta sig in. Som tur är blir det oftast inte det med en sådan här utgång.

Under det långa avbrottet som följde innan domare och matchdelegater tog beslutet att spelet inte skulle återupptas var Thelin borta i gästernas omklädningsrum för att kolla tillståndet för Keita.

Hade det känts lönt att fortsätta matchen och spela klart?

– Matchen är slut. Det är en minut kvar på matchen. Det kan hända mycket på en minut. Men säkerheten går före allt där.

Hemmalaget stannade därefter kvar på Stadsparksvallen för att prata igenom vad som hade inträffat, säger Thelin.

Det är ännu oklart hur matchen kommer sluta. Ställningen när matchen avbröts var 1–1. Men då säkerheten brast är det ingen omöjlighet att J-Södra tilldöms en 0–3-förlust.

Oavsett resultat står J-Södra bakom beslutet, säger lagkaptenen.

– Vi stöttar dem till hundra procent. Polisens och matchdelegatens utredningar kommer visa vad som har hänt och förhoppningsvis varför det hände, säger Thelin.

LÄS MER: Lundgren: ''Ser att någon kommer springande''

LÄS MER: Svenska spel misstänker inget avvikande spel

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen