Affärer Gränna

Ewelina och Mattias Gyllensvaan satsar på Dropshipping

Ewelina och Mattias Gyllensvaan satsar på DropshippingEwelina och Mattias Gyllensvaan satsar på Dropshipping bild nr 2Ewelina och Mattias Gyllensvaan satsar på Dropshipping bild nr 3Ewelina och Mattias Gyllensvaan satsar på Dropshipping bild nr 4
Ewelina och Mattias Gyllensvaan satsar på Dropshipping bild nr 6Ewelina och Mattias Gyllensvaan satsar på Dropshipping bild nr 7Ewelina och Mattias Gyllensvaan satsar på Dropshipping bild nr 8

Antalet unga företagare växer i Grännaregionen och för Ewelina och Mattias Gyllensvaan från Gränna har tiden kommit att utveckla affärsidén vidare. Paret har drivit internetföretag sedan 2008.

Hittills har företagsidén gått ut på sk "Dropshipping". Alltså har kunden skickat order till HusOchHemmas internetsida. Därifrån har ordrarna bearbetas och skickats vidare till leverantörerna, varefter leveranserna skett direkt till mottagaren medan kundfakturan skickats från HusOchHemma.

Dropshipping är ett affärssystem som inte finns hos så många företag runt om i Sverige. Ett system som är mycket populärt i t.ex USA.

Om ett par veckor kommer Ewelina och Mattias kunna förfoga en affärslokal och lager på ca 350m2 i före detta AMFs lokaler på Skiftesvägen. Transporterna från leverantörer både i hela Europa och även Kina, kommer att ske med containers, vilket påverkar både transporttiderna, priserna och dessutom minskar miljöpåverkan. Det börjar bli lagom tid att lägga order på badpooler inför nästa säsong!

Ewelina och Mattias Gyllensvaan från Gränna Foto: Antonio Martinez

HusOchHemma.se sortimentet har hittills varit bl.a. badpooler i varierande storlekar med tillbehör, massagebänkar som dom även fått generalagenturen för i Sverige, olika "Warmies", saker som nackvärmare som doftar lungnande och värms i micron och fotvärmare, popcornmaskiner osv. Målsättningen är att utöka sortimentet med trivselökande hem och inredningsdetaljer.

I skrivande stund håller även Ewelina på med ett nytt internet företag som kommer släppas inom ca 1 månad, PiercingBoutique.se. Detta för att paret älskar nya projekt och vill ha flera ben att stå på.

Målsättningen är ju naturligtvis att på sikt att båda ska leva på företaget. För tillfället är det enbart Mattias som tar ut full lön från företaget.

Eeva Adolfsson

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen