Länet Länet

Bostadsbristen drabbar äldre – Kan inte flytta från sina hus

Bostadsbristen drabbar äldre – Kan inte flytta från sina hus

Många äldre bor i hus som köptes för flera decennier sedan och har en väldigt låg månadskostnad. Att sälja huset och flytta till en lägenhet skulle därför bli en dyr historia för många. Lägenhetsbristen på bostadsmarknaden gör att många äldre inte har möjlighet att flytta och tvingas därför till att bo kvar i sina hus.

De få lägenheter som finns att tillgå är ofta nybyggda med en hög hyra eller höga inköpspriser. Det är ofta billigare för de äldre att bo kvar i sina hus och den ekonomiska skillnaden tvingar många att bo kvar trotts att många vill sälja och byta bostad. 

– De vill ju sälja men problemet är att det inte finns några lägenheter. Vi har många kunder som har förberett sina fastigheter till försäljning, men som inte kan gå ut med dem för då har de ingenstans att ta vägen, säger fastighetsmäklaren Edyta Hammar till P4 Jönköping

Det är ont om både hyresrätter och bostadsrätter över hela länet just nu. Edyta Hammar menar vidare att det borde byggas mer så att människor utöver höginkomsttagarna har råd med en nybyggd lägenhet. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen