Kommun Liljeholmen

Trots bostadsbrist – nya lägenheter stoppas

Trots bostadsbrist –  nya lägenheter stoppasTrots bostadsbrist –  nya lägenheter stoppas bild nr 2Trots bostadsbrist –  nya lägenheter stoppas bild nr 3Trots bostadsbrist –  nya lägenheter stoppas bild nr 4

På Liljeholmen i centrala Jönköping skulle HSB Göta inom kort påbörja byggnationen av ett helt nytt kvarter med 48 nya lägenheter. Nu stoppas bygget efter protester från grannar, det rapporterar P4 Jönköping i dag.

Om en månad var det tänkt att HSB Göta skulle starta bygget av fyra nya trevåningshus med inredda vindar och garage på Liljeholmen i centrala Jönköping.

Avvikelser i detaljplan

Men nu stoppas bygget av de 48 nya lägenheterna efter protester från grannar i kvarteret. Klagomålen handlar om avvikelser i detaljplanen, något som även kommunen kände till sedan tidigare. 

- Vi kan se att det här beslutet som kommunen grundar som en liten avvikelse, inte är en liten avvikelse i våra ögon, säger Johan Lundberg Karlsson, länsjurist på Länsstyrelsen till P4 Jönköping.

Anledningen till att man gav bygglov från första början var att detaljplanen var från 1950 och kommunens åsikter har ändrats sedan dess. Nu är det dock beslutat att detaljplanen måste göras om och det beräknas ta upp emot ett och ett halvt år. En kostsam historia för alla inblandade parter. 

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen