Sport Hockey

Abbott om kaptensrollen: "En stor ära"

Abbott om kaptensrollen: "En stor ära"

Igår gick HV71 ut med att Chris Abbott blir ny lagkapten i klubben. Abbott, som även under delar av förra säsongen var lagkapten, är stolt över utnämningen.
– En stor ära och jag är tacksam för att jag har fått möjligheten att leda laget.

Inför säsongen är det många som har undrat vem som ska vara lagkapten i HV71 den här säsongen. De senaste säsongerna har Ted Brithén varit kapten men under slutet av förra säsongen när Brithén hade problem med skador fick Chris Abbott vikariera. Inför gårdagens CHL-premiär mot Sheffield gick HV71 ut med att Chris Abbott blir lagets kapten den här säsongen. Simon Önerud och Martin Thörnberg blir assisterande kaptener.

– Det är en ära för att mig få det ansvaret. Det är ett privilegium att få bära ett ”C” på sin tröja. Särskilt för en sådan här klubb som har haft fantastiska kaptener tidigare. Det är en stor ära och jag är tacksam för att jag har fått möjligheten att leda laget, säger Abbott.

Hur är du som ledare?
– Jag försöker leda på mitt eget sätt och det är att alltid tävla och spela ärlig men hård hockey och peppa grabbarna när det behövs. Jag försöker alltid se till så att vi är på väg åt rätt håll. Jag försöker göra det genom mitt sätt att spela och genom att kommunicera med killarna på och utanför isen.

Den nya lagkapten var inte nöjd med HV71:s insats igår mot Sheffield Steelers.

– Det var en ful seger, det var bra att vi kom tillbaka och vann i tredje. Vi spelade slarvigt genom nästan hela matchen men jag tycker vi dominerade spelet , speciellt i första, genom hela matchen ändå. Men vi måste få bort det slarviga spelet. Men det var en seger i alla fall och vi lägger den bakom oss nu, säger Abbott.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen