Sport Fotboll Jönköping

Södrastjärnan: Så stoppar vi Malmö FF

Södrastjärnan: Så stoppar vi Malmö FF

Jönköpings Södra ställs mot ett tufft Malmö FF på Swedbank Stadion på måndagskvällen. Men ''de grönes'' försvarskugge André Calisir har segerreceptet klart.
   – Vi kommer fortsätta köra vårt spel, säger Calisir. 

Det har gått snart en vecka sedan skandalmatchen mellan Jönköpings Södra och Östersund. En åskådare sprang in på Stadsparksvallen och attackerade ÖFK-målvakten Aly Keita.

Mycket av mediebevakningen kring J-Södra har den gångna veckan handlat om matchen som fick avbrytas med två minuter kvar på klockan.

Men för spelarna i ''de gröne'' har det hela tiden gällt att fokusera på måndagens bortamatch mot Malmö FF, säger försvarsklippan André Calisir.

– Vi pratade om den [matchen mot Östersund, reds. anm.]. Men vi fokuserade direkt på måndag, säger Calisir till JKPG Live/Jmini. 

– Jag tycker vi har tränat på som vanligt. Det känns bra. Vi är laddade.

Nere i Skåne ställs J-Södra mot ett tufft Malmö FF som jagar ännu ett allsvenskt guld. Laget ligger just nu på andra plats med 39 poäng på 18 omgångar. En seger mot J-Södra skulle innebära att ''di blåe'' tar sig upp till den absoluta toppen.

Samtidigt är det ett J-Södra med fina minnen som tar sig an MFF på måndagskvällen.

Matchen lagen emellan på Stadsparksvallen i den andra omgången slutade med en 3–2-seger för J-Södra efter att MFF-lånet Pawel Cibicki avgjort mot sin egen klubb.

– Vi vet att det är ett bra lag. Vi kommer fortsätta köra vårt spel och jobba där efter.  Men det är ett bra lag precis som alla lag i allsvenskan, säger Calisir.

– Vi kommer göra precis som vanligt. Vi hjälper varandra bra på planen. Vi ska göra det för varandra.

LÄS MER: Riksombudet yrkar på 1-1 i skandalmatchen

LÄS MER: Förbundet: Kan inte stängsla bort problemet

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen