Blåljus

Knivattack mot pojke var hämndaktion

Knivattack mot pojke var hämndaktion

Tidigare i somras gick ett femtontal personer till attack mot en ensam tonårig pojke i centrala Gislaved. Pojken fick stickskador i ansiktet av ett knivliknande föremål. Nu döms en 21-årig man till fängelse för sin inblandning i misshandeln, som ska ha varit en hämndaktion.

Det var i juli som en tonårig pojke angreps av ett femtontal personer i centrala Gislaved. Pojken fördes till sjukhus med stickskador i ansiktet.

Nu döms en 21-årig man till fängelse vid Jönköpings tingsrätt för sin inblandning i händelsen. Enligt tingsrätten har mannen gjort sig skyldig till misshandel. Brottet bedöms som grovt då han haft flera personer med sig vid tillfället.

Skulle hämnas för tidigare bråk

Upprinnelsen till misshandeln ska enligt domen ha varit ett bråk på en fotbollsplan dagen innan. Den 21-årige mannens kompis ska då ha blivit misshandlad. Attacken mot pojken ska ha varit en hämndaktion.

Mannen har tidigare dömts för ett flertal våldsbrott i Storbritannien och utvisats därifrån. För händelsen i Gislaved döms han till fängelse i 1 år och 8 månader. Han döms dessutom att betala drygt 20 000 kronor i skadestånd till tonåringen.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen