Event Jönköping

Astronout kommer till Jönköping

Astronout kommer till Jönköping

Sveriges egen astronaut Christer Fuglesang kommer till Jönköping under Klimatveckan i september.

Den 6-13 september arrangeras Klimatveckan i Jönköpings län med fokus på hållbar utveckling när det gäller klimat, energi och miljö. Bakom satsningen på Klimatveckan står Klimatrådet.

Christer Fuglesang talar på Klimatkvällen
En nyhet för i år är att det kommer anordnas en klimatkväll den 13 september, mellan klockan 16.00-19.00, där man kommer kunna lyssna till Sveriges egen astronout Christer Fuglesang. Christer Fuglesang blev första svensken i rymden när han den 9 december 2006 åkte med den amerikanska rymdfärjan Discovery till den internationella rymdstationen ISS. Han har genomfört två uppdrag med rymdfärjan Discovery och tillbringat över 26 dygn i rymden, varav 32 timmar på rymdpromenader.

Klimatpriset 2016
Efter konferensen den 13 september kommer Klimatpriset att delas ut. 

– Klimatpriset är länets största och mest prestigefyllda pris som delas ut för ett framgångsrikt klimatarbete i Jönköpings län. Bakom priset står Klimatrådet som har delat ut priset sedan 2012, berättar Andreas Olsson, ordförande i klimatveckans styrgrupp tillika energi- och klimatstrateg på Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Klimatveckan kommer även att innehålla seminarium för utökad solkraft, klimatvandring och kunskapshöjande föreläsningar om smittor och sjukdomar som ett förändrat klimat medför.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen