Sport

Här är 17-åringens förklaring till attacken på Stadsparksvallen

Här är 17-åringens förklaring till attacken på Stadsparksvallen

Den 17-åring som sprang in på planen och attackerade en spelare under matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund har nu gett en förklaring till händelsen. Han hävdar att han agerade i besvikelse över att det resultat han spelat på inte gick hem.

Det var i samband med den allsvenska matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund som en 17-årig man från Södertälje sprang in på planen och attackerade Östersunds målvakt.

Mannen är misstänkt för misshandel och falskt larm. I förhör med polisen har mannen gett en förklaring till att han agerade som han gjorde.

Han påstår att han spelat på ett visst resultat. När det resultatet in gick in agerade han i besvikelse. Mannen hävdar också att han inte har någon koppling till varken J-Södra eller Östersund.

– Det har inte framkommit några uppgifter under förundersökningen som talar för något annat motiv till 17-åringens agerande. Det finns inga andra misstänkta personer i ärendet. Förundersökningen beräknas kunna slutföras inom 2-3 veckor, säger Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping.

LÄS MER: Så mycket spelade 17-åringen för

LÄS MER: Riksombudet yrkar på 1-1 i skandalmatchen

LÄS MER: Åskådaren sa att han hade bomb med sig

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen