Sport Fotboll Jönköping

Jönsson: 17-åringens version för enkel

Jönsson: 17-åringens version för enkel

Den 17-åring som sprang in på planen i matchen mellan Jönköpings Södra och Östersund säger själv att han handlade i besvikelse. Men versionen låter inte helt trovärdig, enligt Jminis Adam Jönsson. 

Matchen var i princip över. De drygt 4 000 åskådarna på Stadsparksvallen hade ungefär bara två minuter kvar innan det var dags att lämna arenan efter Jönköpings Södras allsvenska hemmamatch mot Östersund för ett par veckor sedan. 

Då hände det som inte fick hända. En person sprang in på planen och attackerade gästernas målvakt Aly Keita. 

På onsdagen kom så 17-åringens egen förklaring till planstormningen. 

I förhör med åklagare ska han sagt att han spelat på matchen. När resultatet inte gick som 17-åringen önskade agerade han i besvikelse. 

Enligt egen utsago ska han ha spelat på matchen för mellan 5 000 och 10 000 kronor, säger Pernilla Törsleff, vice chefsåklagare på Åklagarkammaren i Jönköping till Jmini. 

Det finns inga andra misstänkta efter händelsen. Och det är någonstans här som historien förlorar en del av sin trovärdighet. 

Att en 17-årig kille hemmahörande i Södertälje skulle ha spelat på en match mellan två lag han inte har någon som helst relation till och dessutom besöka matchen i fråga känns otrolig. 

Varför just den här matchen? 

Det känns som rättsväsendet köper en alldeles för enkel förklaring av vad det är som egentligen har hänt. Det luktar fortfarande matchfixning om den här händelsen. 

– Allt handlar om vad vi kan visa. Den historia han lämnat har vi försökt kontrollera och så vitt som det framkommit stämmer de uppgifterna han lämnat, säger Törsleff. 

Det utesluter förstås inte att det kan ligga ännu mer bakom. 

Vi ska ju även komma ihåg att 17-åringen sade att han hade en bomb på läktaren i samband med att han blev gripen. Det låter betydligt mer planerat än något en person som handlar i besvikelse skulle säga. 

Under de veckor som gått sedan ’’skandalen på Stadsparksvallen’’ har det rapporterats om ett eventuellt samröre mellan 17-åringens familj och en illegal organisation som sysslar med bland annat matchfixning. 

Det låter inte alldeles osannolikt att så är fallet. 

LÄS MER: Så mycket spelade 17-åringen för

LÄS MER: Här är 17-åringens förklaring till attacken på Stadsparksvallen

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen