Sport Jönköping

Idrottsföreningar nobbar Pride

Idrottsföreningar nobbar Pride

På lördagen är det dags för årets prideparad i Jönköping. Men evenemanget ser ut att få klara sig utan de största idrottsföreningarna i stan.

Det förväntas bli något av en folkfest när Qom Ut på lördagen arrangerar en prideparad i Jönköping. Evenemanget har ägt rum en gång om året sedan 2013.

Flera stora fackförbund och politiska parti är anmälda för att delta. Men när paraden tar sig genom Jönköping ser det ut som att den får klara sig utan medverkan från några av stadens största idrottsföreningar.

Jmini/JKPG Live har skickat ut en enkät till flera av de största idrottsföreningarna i Jönköpingsområdet om deras eventuella deltagande i paraden.

På fredagseftermiddagen har enbart Jönköpings IK svarat och meddelat att de inte kommer delta i paraden.

– Vi har inte hittat hur vi får "ihop" de som vill. Vi lägger ut inbjudan till alla medlemmar, så få de själva göra val, säger Dan Nordlöf, vice ordförande i JIK, i ett mail till Jmini/JKPG Live.

– JIK vill vara aktiva och engagerade i vår samhällsutveckling. Vi har i vår värdegrund, stadgar och policys en tydlig grund och ambition i att vår verksamhet ska vara öppen och inbjudande för alla.

Enligt personer på Qom Ut har en förfrågan om deltagande skickats ut till bland annat Jönköpings Södra som valt att tacka nej till aktivt  deltagande.

Men paraden blir inte helt utan deltagande från idrottsvärlden. Den amerikanska fotbollsföreningen Jönköping Spartans har via Facebook offentliggjort att de kommer medverka under evenemanget. Även Hallby Handboll, Friskis & Svettis och Jönköping Cricket Association kommer deltaga. 

Inga övriga idrottsklubbar har anmält sig till Smålandsidrotten som samordnar idrottsföreningarnas deltagande. 

– Däremot har vi sagt att man kan komma direkt på lördag och gå med. Så den möjligheten finns, säger Fredrika Lindström på Smålandsidrotten till Jmini. 

Har vi missat någon idrottsförening? Hör av dig så uppdaterar vi artikeln.

Uppdatering: Qom Ut låter på fredagen meddela att även HV71 kommer delta under prideparaden.

LÄS MER: Så här blir årets Jönköping Pride

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen