Sport Handboll Jönköping

Defensiven i fokus när Hallby återvänder till Arenan

Defensiven i fokus när Hallby återvänder till Arenan

På onsdag återvänder Hallby Handboll till Arenan i Jönköping. Laget tar emot seriekonkurrenten Amo i en träningsmatch.
   – Det ska bli kul att få se var vi står, säger Hallbys tränare Kim Shepherd.

Förberedelserna är i full gång för Hallby Handboll som förra året tog klivet upp till Allsvenskan. Laget har inför seriestarten i september hunnit spela fem träningsmatcher.

På onsdagen gör laget årets första hemmamatch när seriekonkurrenten Amo (Alstermo) gästar Arenan i Jönköping.

– Vi har ju spelat fem träningsmatcher nu och gjort det med varierande resultat. Vi har fått många bra svar, fått testa lite olika försvarsspel och anfallstänk. Så det ska bli spännande att få mäta sig mot ett lag som skall tillhöra övre skiktet. De har själva tippat sig som topp-5, säger Hallbys tränare Kim Shepherd.

– Det ska bli kul att få se var vi står.

Som du nämnde har ni spelat en del träningsmatcher. Hur långt har ni kommit på vägen dit ni vill vara när serien drar i gång?

– Det är väl en bit kvar. Vi har en månad på oss. Sedan är vi lyckligt lottade att det är bra konkurrens om platserna i laget. Vi behöver hitta vem som passar med vem och bestämma oss för hur vi vill spela defensivt. Så det är ett ypperligt tillfälle eftersom Amo är duktiga offensivt, säger Shepherd.

Hallby har gjort flera värvningar. Laget har fått in Olle Ek, Oliwer Löfwenius och Robin Svensson.

Shepherd är nöjd med vad han sett hittills.

– När det gäller Olle Ek visade han, speciellt när vi mötte Aranäs, att han kommer vara en stöttepelare i år och att han trivs med den omgivning som han har runt omkring sig. Robin Svensson har visat framför allt fina defensiva kvaliteter och att han vågar ta en lite ledande roll bakåt som är en av de största anledningarna till att vi värvade honom. Sedan har Oliwer Löfwenius hittat rätt med sitt skytte i flera matcher. Han har ett fantastiskt skott. Det ska vi utnyttja framöver, säger Shepherd.

– Sedan har de kommit in jättebra i laget. Det är tre sköna killar. Det tycker jag är jättekul.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Hallby kryssade mot toppklubben: ''Fullt godkänd insats''

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen