Sport Wolley Habo

Volleybollfesten där ungdomarna kan besegra proffsen

Volleybollfesten där ungdomarna kan besegra proffsen

På söndag samlas omkring 100 personer för att delta i Habo Wolleys årliga inspike-dag. Klubben håller då en kick-off med utbildningar och event, vilken avslutas med en stor turnering där ungdomarna får spela med och mot stjärnorna i elitlaget.

Förra året fick Habo Wolley en idé. I stället för att sprida ut utbildningar för föräldrar, spelare och unga ledare över hela säsongen kunde en stor utbildnings- och evenemangsdag anordnas.

Resultatet blev vad klubben kallar för Inspike-dagen. På söndag är det dags för den andra Inspike-dagen i ordningen.

– Man kan lika gärna kalla det kick-off. Men eftersom vi håller på med volleyboll kallar vi det för en inspike-dag, säger Martin Joelsson, ansvarig för eventet, till JKPG Live.

Bland de utbildningar klubben erbjuder finns det möjlighet för föräldrarna att lära sig hur sporten fungerar och hur volleyboll spelas på olika nivåer. Föräldrarna får dessutom själva testa på att spela, vilket brukar vara väldigt uppskattat, säger Joelsson.

Klubben förväntar sig att omkring 80–100 personer kommer delta under dagen.

– Det är tidigt på säsongen och det finns många som håller på med utomhusidrotter. Det tycker vi de ska fortsätta med och då är det inte så att alla kan, säger Joelsson.

– Men det är lite lättare för familjer eftersom att alla kan vara med. Det kostar ingenting samtidigt som både föräldrarna och barnen är på samma ställe.

Dagen avslutas med en volleyboll-turnering där alla spelare i klubben födda 2007 eller tidigare kan vara med. Under turneringen får klubbens ungdomar dessutom chansen att spela med och mot några av spelarna i elitlaget.

– Det är jätteroligt. Otroligt spännande för de små att ha med de här stora, säger Joelsson.

– Det är medvetet [att spela turneringen] för att få en bra klubbkänsla från de yngsta hela vägen upp till elitlaget. Det är även uppskattat från elitspelarnas håll. Som ett av nyförvärven säger: ’’Man vill tillhöra en klubb och inte bara ett elitlag’’.

Den här texten har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Nu ska Habo Wolley utmana den absoluta toppen

LÄS MER: Nyckelspelare förlänger med Habo Wolley

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen