Sport Jönköping

Ännu en Spartans-spelare till landslaget

Ännu en Spartans-spelare till landslaget

Om en dryg vecka åker Jönköping Spartans-spelaren Tobias Karlsson, 18, till Irland för att delta i en landslagsturnering i flaggfotboll, en enklare variant av amerikansk fotboll.

Tidigare i veckan rapporterade JKPG Live att Jönköpings Spartans safety Elvira Elgland blivit uttagen i det svenska damlandslaget.

Men Elgland är inte den enda Spartans-spelaren som kommer representera Sverige under hösten. U19-lagets wide receiver (en offensiv bollmottagare) Tobias Karlsson, 18, åker om en dryg vecka tillsammans med landslaget i flaggfotboll till Irland för en träningsturnering.

– Förra helgen så var vi på ett landslagsläger i Uppsala. Där deltog omkring 30 spelare. Av de 30 så är vi ungefär 18 som ska åka till Irland, säger Karlsson till JKPG Live.

Flaggfotbollen är en enklare variant av amerikansk fotboll. Lagen har färre spelare och i stället för tacklingar stoppas spelet när en motståndare rycker loss en av de två flaggor som sitter runt bollhållarens höfter.

– Man behöver inte vara lika observant på att undvika tacklingar som i amerikansk fotboll. Man behöver inte riktig ha samma styrka som man behöver ha när man spelar amerikansk fotboll. Då ska man slå bort de andra för att få plats att fånga bollen. På flaggbollen behöver du vara lite snabbare och kunna finta bort motståndaren, säger Karlsson.

Turneringen på Irland – där Sverige möter Tyskland, England, Holland och Irland – är en förberedelse inför EM i Prag nästa år.

Och Karlsson har målet klart för sig.

– Självklart är målet att säkra sin plats i landslaget i EM. Troligtvis kommer vi bara skicka runt 15 spelare, säger Karlsson.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen