Sport Hockey

Borgman: "Jag växer för varje match som går"

Borgman: "Jag växer för varje match som går"

Backen Andreas Borgman gjorde en stark insats under matchen mot Malmö. Borgman stod för två assist i den tredje perioden när HV71 vände matchen till seger.
– Jag tycker jag växer för varje match som går, säger Borgman.

Andreas Borgman kom till HV71 från allsvenska Västerås inför den här säsongen. Under försäsongen har Borgman övertygat i sitt spel och under gårdagens match mot Malmö Redhawks stod han för två assist.

– Vi hade en bra första och tredje period, vi doppade lite i andra där men annars gör vi det bra. Det är bra att vi lyckas komma tillbaka i tredje och vinna matchen, säger Borgman.

Du fick göra din två första poäng i HV också?

– Det var väl inga höjdarassist av mig där kanske, haha. men det var kul. Kul att få möta lite SHL-motstånd igen så det kändes bra.

Borgman gjorde en bra insats mot Malmö där han bidrog både offensivt och defensivt. Och han tycker att han har kommit in bra i HV71 och känner att han är på rätt väg i utvecklingen.

– Jag tycker jag växer för varje match som går. Jag kommer in i grejerna mer och mer och lär mig väldigt mycket. Jag utvecklas hela tiden känns det som. Jag tycker jag har anpassat mig riktigt bra.

Du tar verkligen för dig därute på isen?

– Ja, men det måste man ju göra för att komma någonstans. Sen är det väl min spelstil också.

Du fick in några bra tacklingar också?

– Ja helt okej i alla fall. Tajmingen sitter ju mer och mer nu så det kommer nog bli mer av det.

I offensiven använder Borgman sig av sin höga fart och när han får upp farten är han väldigt svårstoppad, något som han ser som en fördel i sitt spel.

– Ja absolut, jag försöker alltid trycka på lite extra i skridskoåkningen och jag kan trycka bort folk rätt bra med min styrka också, så det är bra.

– Jag vill bidra både bakåt och framåt och vara med och bidra över hela banan. Defensiven är alltid en stor nyckel till att vinna matcher och självklart offensiven också, så jag vill bidra över hela banan.

Med nummer 55 på tröjan och spelstilen är det lätt att tro att förebilden är NHL-stjärnan Niklas Kronwall, som också spelar i tröja 55 i NHL.

– Nej faktiskt inte, haha, han har bra tacklingar och är såklart en spelare man ser upp till men det har inget med det att göra. Jag vet faktiskt inte hur det kommer sig att jag har det numret, haha, säger Borgman.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen