Sport Skidor Axamo

Snabba bilar byts mot rullande skidåkare

Snabba bilar byts mot rullande skidåkare

På söndagen byts snabba bilar ut med snabba rullskidåkare när IF Hallby SOK arrangerar en rullskidsfestival på Axamo Ring. Under dagen kommer en rullskids- och rullskidskyttetävling avgöras.

Sommaren börjar lida mot sitt slut. Hösten och därefter vintern står för dörren. Men även om det fortfarande är barmark runt om i Jönköping hindrar det knappast några av länets skidåkare.

På söndagen ger sig omkring 80 startande ut på Axamo Rings gocartbana för att delta i vad IF Hallby SOK kallar för en rullskidsfestival.

Under förmiddagen avgörs ett lopp i vanlig rullskidåkning. På eftermiddagen arrangeras Hallbys första rullskidskyttelopp som följer de regelverk som finns.

– Det är väl lite startskottet för höstsäsongen, säger Per Wernersson från IF Hallby SOK som är med och arrangerar tävlingen.

Att åka rullskidor på Axamo Ring skiljer sig en del från att köra på en vanlig snöbana. Men det finns trots det utmaningar för deltagarna.

– Men den här banan är ändå mer kuperad än de vi brukar träna på. Det är mycket kurvor att trampa genom så det är en rolig bana, säger Wernersson.

Första start går 09.30. Rullskidskyttetävlingen drar i gång vid 13.

LÄS MER: Eric Rosjö och Adam Persson uttagna till längdjuniorlandslaget

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen