Event

Döda kroppar ställs ut i Jönköping

Döda kroppar ställs ut i JönköpingDöda kroppar ställs ut i Jönköping bild nr 2Döda kroppar ställs ut i Jönköping bild nr 3Döda kroppar ställs ut i Jönköping bild nr 4
Döda kroppar ställs ut i Jönköping bild nr 6Döda kroppar ställs ut i Jönköping bild nr 7

Nästa vecka ställs döda människokroppar ut för allmänhetens beskådan i utställningen "Real Human Bodies" på Racketcentrum. Bakom arrangemanget står ett tyskt företag.
   – Vi är ingen arrangör på något sätt, säger Silvana Jankovic på Racketcentrum.

Utställningen "Real Human Bodies" äger rum på ett flertal svenska orter den närmaste tiden. I Jönköping ställs döda människokroppar ut för allmänhetens beskådan den 18 september.

Enligt Racketcentrum, som står för lokalerna, är det ett tyskt företag som ligger bakom arrangemanget.

– Vi hyr ut våra lokaler. Vi fick en förfrågan där ett företag ville ha en anatomimässa. Så vi är ingen arrangör på något sätt, säger Silvana Jankovic, sales and relationship manager på Racketcentrum

Jankovic bekräftar att det rör sig om riktiga människokroppar. Hon tror utställningen kan locka alla som är intresserade av människokroppen ur ett naturvetenskapligt hänseende.

Den som vill ta reda på närmare information om arrangemanget stöter emellertid på problem. I skrivande stund går det inte komma åt den hemsida som anges på affischerna.

Enligt SVT Nyheter Väst, som nyligen försökt granska samma utställning i Göteborg, ligger det tyska företaget Huppertz Global bakom arrangemanget. Tv-kanalen uppger att den sökt kontakt med ansvariga under en veckas tid utan resultat.

LÄS MER: Kontroversiell likutställning stoppas

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen