Sport Basket

Sparks satsar mot Basketligan: ''Det absoluta målet''

Sparks satsar mot Basketligan: ''Det absoluta målet''

Wetterbygden Sparks satsar mot Basketligan. Och klubben har redan kommit en bit på vägen i sin satsning genom en rad nyförvärv på såväl tränar- som spelarsidan.
   – Förr eller senare kommer det gå vägen, säger coachen Fransisco Pinto.

I somras tog han över huvudansvaret för Wetterbygden Sparks. Ett par månader senare har landslagscoachenFrancisco Pinto hunnit bli varm i kläderna.

– Att få jobba med en helt ny grupp med unga talanger kombinerat med några äldre är jättekul, säger Pinto till JKPG Live. 

– Det är extremt roligt att få jobba med Peter Johansson [tränare] igen. Han är extremt skicklig och ödmjuk inför det här. Han låter mig leda gruppen och tar en avvaktande roll just nu.

I helgen spelade Sparks sin första träningsmatch för säsongen. Ligalaget Norrköping Dolphins blev för svåra för division 1-klubben. 

Men trots förlusten ser Pinto positivt på matchen. 

– Den gav oss massvis med svar. Vi är på rätt väg. Sedan är det smådetaljer som saknas, säger Pinto. 

Sparks har inför säsongen knutit till sig flera välmeriterade spelare som Frida Jern, Jonna Raflund och Ebba Sjökvist.

Och det råder ingen tvekan om att klubben satsar mot toppen. 

– Vi vill ju slåss om en plats i ligan. Det är det absoluta målet. Sedan får vi ta etapp för etapp. Först handlar det om att göra bra resultat och ta oss till Superettan, sedan ta oss till kvalet och i kvalet gäller det att vinna för att ta sig till ligan, säger Pinto. 

– Med den här unga truppen vi har, hur villiga de är och genom hur mycket tid och energi de lägger ned så kommer det förr eller senare gå vägen. 

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen