Sport Hockey Jönköping

Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö''

Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö''Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 2Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 3Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 4
Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 6Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 7Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 8Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 9
Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 11Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 12Känslosam hyllning av Stefan Liv: ''Låter honom inte dö'' bild nr 13

På onsdagen var det fem år sedan Stefan Liv omkom i en flygolycka i Ryssland. För att hedra målvaktens minne anordnade HV71 och North Bank Supporters en minnesstund utanför Kinnarps Arena. 
   – Vi låter honom inte dö här i Jönköping, säger HV-supportern Sandra Svensson.

En efter en gick de fram och tände ljus vid bilden på Stefan Liv utanför Kinnarps Arena. På tisdagskvällen hade HV71 tillsammans med North Bank Supporters anordnat en minnesstund för målvakten som gick bort för fem år sedan efter en flygolycka i Ryssland. 

De människor som samlats vid arenan bildade en halvmåne kring bilden på Liv. Sedan blev det tyst. Några av besökarna höll om varandra. Några stirrade ned i marken. Andra tittade rakt på tavlan av Liv. 

– Just nu är det bara bra minnen när man tänker på honom. Vi låter honom inte dö här i Jönköping, säger Sandra Svensson. 

HV71:s general manager Peter Ekelund var även han på plats under minnesceremonin. För HV-profilen var onsdagen en känslosam dag. 

– Ibland får man ett stort leende när man tänker på något bra minne. Sen så blir man lite nedstämd ibland när man tycker det är så onödigt det som hände, säger Ekelund. 

Liv blev snabbt en omtyckt hockeyprofil runt om i Sverige. Till onsdagens minnesceremoni hade omkring 30 personer tagit sig för att hedra minnet efter målvaktsfavoriten. 

– Det är lite typiskt Stefan. Han nådde verkligen ut till alla. Det är häftigt att det fem år efter dyker upp väldigt mycket folk, säger Ekelund. 

För Sandra Svensson och Ann Sandin som står bredvid finns det ett par minnen som står ut lite extra från Livs framgångsrika karriär. 

– Segerdansen och låten efter guldet 2008, säger Svensson. 

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Fem år efter tragedin: Så minns HV-profilen Stefan Liv

LÄS MER: Minns du? Så hyllades målvaktshjälten

LÄS MER: Fem år efter tragedin: Hockeysverige hyllar Stefan Liv

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen