Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster

Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på VästerKrogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 2Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 3Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 4
Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 6Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 7Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 8Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 9
Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 11Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 12Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 13Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 14
Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 16Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 17Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 18Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 19
Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 21Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 22Krogpatrullen: Copperfield's – pastarestaurang på Väster bild nr 23

Jmini sände under veckan ut en krogpatrull för att testa maten på Copperfield's, en restaurang på Västra Storgatan 8 i Jönköping, som öppnade i mars.

Vi möts av en varm atmosfär där inredningen går i stil med namnet. En rustik miljö med många fräcka inslag av koppar såsom kopparrör och värmeelement. Eftersom det ligger mitt i centrum är det puls och man ser människor passera utanför. För pendlaren ligger restaurangen väldigt lägligt något stenkast från Juneporten.

Vi börjar med drycken. Vi bestämde oss för att testa ett alkoholfritt alternativ. Efter att ha rådgjort med kyparen beställer vi in varsin Sanpellegrino. Det finns två smaker: Citron med en frisk syrlig smak och Apelsin som helt enkelt är en fräsch apelsindryck som passar utmärkt som måltidsdryck.

Vi beställde in följande huvudrätter:

Burgare Scarface med sallad, chili- och vitlöksfräst portabello, bacon, chèvreost, inlagd lök och Coppers dressing

Här får man välja ett av följande tillbehör: Pommes, sötpotatis, Ört- och parmesanpommes, grönsallad eller Coppers coleslaw. Vi valde ört- och parmesanpommes som var utsökta, något helt annat än de vanliga pommes frites man oftast är van vid. Burgaren är något utöver det vanliga. Den är vackert upplagd och toppad med utsökta läckerheter. Smaken är helt gudomlig. Det är ingen vanlig hamburgare utan det är snits på det.

Stenugnsbakad pizza Chevre con fichi med chevre, fikon, rostade valnötter, basilika och parmigiano. Det här känns som en lyxig vegetarisk pizza. Fikonen har en mogen och god smak. Kombinationen av rostade valnötter och fikon gör att pizzan känns extraordinär. Alla pizzabottnar är ekologiska och det finns även glutenfritt. 

Pasta Polo Gorgonzola med kycklingfilé, bacon, grädde, gorgonzola, champinjoner, ruccola och parmigiano. Man känner en touch av gorgonzola som inte tar över. Det kan annars vara risken ibland med gorgonzolarätter. Denna pasta har en utsökt gräddig smak

Eftersom maten är smakrik med en fyllig men inte alltför stark smak så tror vi den tilltalar de flesta.

Dessert

Cheesecake vit choklad dekorerad med riven choklad. Gillar man vit choklad så är cheesecaken en fröjd för gommen, helt ljuvlig helt enkelt.

Operalängd: Klassisk fransk dessert i elva lager med en smak av kaffe, smörcrème och chokladganache. Operalängden hade en smak som vi tror tilltalar kvinnor. Det var mörk choklad och den var vacker att titta på.

Gammaldags vaniljglass med säsongens bär och frukt toppad med grädde och rostade valnötter. Glassen hade vi delade meningar om. Även om det var vanlig gräddglass så kändes den lyxigare tack vare de goda rostade valnötterna samt melonbitarna och jordgubbarna.

Dessertskedarna var alldeles för stora. Det hade varit smakligare med små dessertskedar. Kaffet vi drack till efterrätten var ordinärt.

Efter att vi suttit i restaurangen i en timma och tio minuter infann sig kvällens första kvinna. Innan dess hade endast olika sällskap av män dykt upp. Detta måste vara ett tecken på att man blir mätt av maten. När vi frågar Tomas, en av servitörerna, varför det är så många män där svarar han att det nog är en grabbig stämning.  De har satsat mycket på öl men kommer nu att satsa mycket på olika rödviner, vitviner och cocktail. De kommer också att ha en säsongsbetonad drinkmeny.

Just som vi satte den alldeles för stora skeden i Operalängden fick vi syn på en operasångare som just nu gästar staden. Det var närmare bestämt Sami Yousri från Göteborg som nu repeterar inför Passion på Spira. Han har också deltagit i Sveriges Mästerkock och var nu här för att avnjuta den väl tillagade burgaren tillsammans med allas vår Hassan Roshandel som också varit med i Sveriges Mästerkock.

Vi satte följande betyg på de rätter vi testat.

Burgare        5+5+4    Summa: 14 

Pasta           4+4+4    Summa: 12

Pizza            4+4+4    Summa: 12

Cheesecake   5+5+5   Summa: 15

Operalängd    4+4+5   Summa: 13

Glass            3+4+3    Summa: 10

Tomas Pohl har arbetat här sedan starten i mars. När vi frågar hur han trivs säger han:

– Jag trivs superbra utan att överdriva. Det bästa är att kunna göra våra gäster nöjda och vara stolta över det vi gör, att kunna ge sin kreativitet och kärlek till sitt yrke.Vi har en väldigt spännande mix av vin- och spritdrycker vilket gör det extra roligt.

Elias Svensson har också varit med sedan starten och trivs jättebra. Han säger:

– Det är jättekul att jobba här. Det är en så lugn och hemtrevlig miljö, ja, det finns en hemmakänsla. Man kan sitta och snacka och dricka något gott. Man kan umgås och prata med gästerna, ja, man lär helt enkelt känna gästen. Det blir mer personligt på så vis. Detta är något vi fått mycket kred för. Gästerna är väldigt nöjda och pratar sen gott om oss.

Vi pratade också med Hamid Roshandel som är en av två delägare. När vi frågar vad som är det bästa med Copperfield’s säger han leende:

– Vi är nöjda med det vi har. Det har blivit en väldigt lugn och fin stämning här.

Efter ett besök på Copperfield's går man hem mätt med ett leende på läpparna. 

Fakta

Profil: Italiensk pastarestaurang som också serverar hamburgare och pizza.

Adress: Västra Storgatan 8, Jönköping.

Öppettider: Tisdag–torsdag 11.30–14.00, 17.00–01.00, fredag 11.30–01.00, lördag 17.00–01.00

Prisklass: Medel

Pasta 95–149 kr

Burgare (med tillbehör) 98–156 kr

Stenugnsbakad pizza 125–144 kr

Barnmeny 65 kr

Dessert 60–64 kr

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen