Sport Fotboll Ekhagen

Barnen får en ny konstgräsplan

Barnen får en ny konstgräsplanBarnen får en ny konstgräsplan bild nr 2Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 3Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 4
Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 6Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 7Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 8Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 9
Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 11Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 12Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 13Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 14
Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 16Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 17Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 18Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 19
Barnen får en ny konstgräsplan bild nr 21

Nu får barnen i Ekhagen en anledning till att jubla
Barnen i Ekhagen får nämligen en helt ny konstgräsplan. 
– Vi gör det här bara för barnens skull, säger eldsjälen Andreas Flygare.

Under de senaste veckorna har alla hjälpts åt och nu är projektet inne i sista fasen.

– Den kommer bli spelbar inom 1-2 veckor, sade Andreas Flygare som hjälper till som ledare och ideell kraft i Ekhagens IF.

En elvamannaplan hade varit drömmen. Med små medel har det här blivit möjligt.

– Föreningen har en elva och niomannaplan. Vi har inte haft råd att fylla ut den här planen och då fick vi helt enkelt jobba efter den budget och yta som vi har.

Sponsringen
Ekhagens IF har valt att gå en egen väg.
Både företag och privat personer har valt att sponsra projektet som till den största delen har gått ihop med den ideella kraften i Ekhagens idrottsförening.

Vad kostar det för er att kasta upp den här mattan här i Ekhagen?

– Vi kan väl säga att vi löser det till en bra bit under halva priset genom massor av eget arbete och eget inköp av material.

Stärka ungdomsverksamheten
På sikt hoppas föreningen att det här ska stärka ungdomsfotbollen i Ekhagen.

– Jag tror att vi kommer att få en starkare ungdomsverksamhet under sikt.

Dessutom ger nu den nya konstgräsplanen bättre förutsättningar för alla barn, och framförallt de som vill satsa på fotbollen året runt.

– Det här gör att vi ger möjlighet till de som bara vill spela fotboll att de också får det. Samtidigt finns det de som bara ligger på sofflocket hemma, men som nu kan komma ut och spela året runt.

Förlänga säsongen
En annan anledning till att mattan läggs är belastningen på de andra planen.

– Den nya konstgräsplanen gör att vi inte behöver belasta gräsplanerna i lika stor utsträckning under sommaren, samt att lagen inom föreningen kan förlänga säsongen.

I teorin betyder ”förlänga säsongen” att barnen och ungdomarna i Ekhagen kommer att kunna spela längre in på säsongen, och därav utvecklas lite extra.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen