Sport Fotboll Mariebo

Så ska Mariebo skrälla i Svenska cupen: ”Blir spännande”

Så ska Mariebo skrälla i Svenska cupen: ”Blir spännande”Så ska Mariebo skrälla i Svenska cupen: ”Blir spännande” bild nr 2Så ska Mariebo skrälla i Svenska cupen: ”Blir spännande” bild nr 3

Mariebo IK ställs inför ett tufft test när Elitettan-laget Holmalund gästar Stadsparksvallen i en match i Svenska cupen på onsdag. Men MIK är i bra form och kommer laddade.
   – Nu har vi bra flow, säger försvararen Fannie Tallberg.

Mariebo IK har sedan sommaruppehållet fått upp farten rejält i Divison 1 Mellersta Götaland.

På onsdag väntar säsongens kanske tuffaste test för de gulklädda. Men den här gången står inga poäng på spel. I stället är det avancemang i Svenska cupen som står på spel när Holmalund gästar Stadsparksvallen.

Gästerna är hemmahörande i Elitettan, en division högre upp än Mariebo.

– Det blir spännande. Jag har inte sett dem eller lagt så mycket energi på dem. Jag kan tänka mig att de kommer försöka komma upp och sätta press på oss och försöka knäcka oss direkt, säger MIK:s tränare Christian Blick.

Hur ska ni spela för att slå dem?

– Jag hoppas att vi ska våga hålla i bollen. Vi kanske måste tänka till i första anstormningen och inte bjuda på massa passningar centralt. Det gäller att vi tänker till lite och spelar smart. Då kan vi våga rulla och hålla i bollen sen.

(Anna Gustafsson, lagkapten Mariebo. Foto: PeaX Svensson)

Mariebo kommer närmast från en 0–3-seger borta mot Smedby AIS. Laget har sju raka vinster i seriespelet.

– Nu har vi bra flow och en go stämning i laget. Vi har fått många bra resultat med oss, säger försvararen Fannie Tallberg inför måndagens träning.

Hur ser du på matchen mot Holmalund?

– Det ska bli roligt, det är en tuff utmaning. Men det är sådana matcher man vill spela. Det blir ju en extra utmaning. Samtidigt har vi ingen press på oss. Vi kan verkligen försöka spela vårt spel, säger Tallberg.

– Det är alltid kul att se hur man står sig mot lagen i en högre division.

Vågar du tippa något slutresultat?

– Jag tror vi vinner med 2–1. Ellen Toivio är i bra form. Hon gör nog ett mål. Sedan tror jag Anna Gustafsson, vår lagkapten, gör ett.

Den här artikeln har även publicerats på JKPGLive.se.

LÄS MER: Så närmar sig Mariebo eliten – samarbetar med allsvensk klubb

LÄS MER: Mariebo jagar toppen efter sjätte raka

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen