Sport Hockey

Förre HV-stjärnan om succén i KHL

Förre HV-stjärnan om succén i KHL

Förre HV71-stjärnan André Petersson har fått en succéstart på säsongen i KHL. Petersson leder poängligan före stora namn som Ilja Kovalchuk och Sergej Moziakin.
– Det är ju coolt nu, men man vet aldrig hur det går senare så jag tänker bara på nästa match, säger Petersson till Sportexpressen.

Den förre HV-spelaren André Petersson spelar sedan 2014 i Sotji i den ryska ligan KHL. Förra säsongen gjorde forwarden 44 poäng på 45 matcher. Nu kan han vara på väg mot ett mycket bättre år poängmässigt. Petersson har nämligen fått en succéstart på säsongen. Efter sju spelade matcher har han gjort 13 poäng, sex mål och sju assist.
Det har funkat bra. Jag har fått utrymme att göra det jag själv tycker jag ska vara bra på. Coacherna låter mig köra det jag är bra på, säger han till Sportexpressen och fortsätter:
– Jag har fått mer förtroende och spelar mer minuter. Jag tror jag snittar över 20 minuter i år. Vanligtvis brukar jag väl ligga på 14-15 minuter.  Det är en stor skillnad att man får mer tid på sig. Sedan får jag ännu mer förtroende än förra året i powerplay, så har det funkat bra med de uppställningar vi har haft.

I Sotji spelar även den förre HV-backen, förra säsongen i Frölunda, Oscar Fantenberg. Även han har fått en stark start på säsongen och leder backarnas assistliga med sina åtta assist.
– Han är back i powerplay och han är bra på det jag vill att han ska vara bra på, säger André Petersson.
Sportexpressen: Så Fantenberg lyder dig?
– Haha, nej men vi har väl lite samma tänk och han är bra på att hitta passningar. Han har bra blick för spelet och det underlättar. Att ha en svensk gör det lättare med kommunikationen. Det blir lättare att bestämma vad man ska göra och sedan utföra det.
Sportexpressen: 13 poäng på sju matcher måste du vara nöjd med?
– De flesta är i powerplay. Jag får spela mycket och även om man inte lyckas direkt så hinner man ett andra försök innan coacherna skriker att det ska bytas. Det underlättar att man får förtroende.

Med sina 13 poäng hittills toppar Petersson poängligan i KHL. Bland annat före stora spelare som Ilja Kovalchuk och Sergei Moziakin.
–  Det är ju coolt nu, men man vet aldrig hur det går senare så jag tänker bara på nästa match.

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen