Sport Hockey

HV-legendarens tröja hissas i taket

HV-legendarens tröja hissas i taket

HV71 har beslutat att hissa David Petraseks tröja nummer 22 i taket i Kinnarps Arena.
– David har haft en fantastisk karriär och betytt oerhört mycket för HV71”, säger Sten-Åke Karlsson, ordförande i HV71.

 

David Petrasek blir nästa HV-legendar att få sin tröja hissad i Kinnarps Arenas tak. I hemmamatchen mot Leksand den 27 januari kommer en tröjceremoni hållas i Kinnarps Arena.
– Jag har i princip levt med HV71 sedan jag började i klubbens hockeyskola och att nu få denna utmärkelse av klubben i mitt hjärta är naturligtvis hedrande och något jag är väldigt stolt över, säger David Petrasek.

– David har haft en fantastisk karriär och har varit starkt bidragande till de framgångar föreningen haft. Han är också hittills den enda spelaren som spelat över 1000 matcher i den högsta serien och är väl värd den finaste utmärkelsen en spelare kan få i HV71, säger Sten-Åke Karlsson, ordförande i HV71.

David Petrasek debuterade i HV71:s a-lag 1994 och hade en väldigt framgångsrik karriär. I HV71 spelade Petrasek i hela 15 säsongen och gjorde 765 matcher i HV-tröjan. Dessutom innehar han fortfarande poängrekordet för backar under en säsong med 53 poäng på 52 matcher.  Förra säsongen avslutade Petrasek sin karriär. Han vann tre SM-guld med HV71 och har dessutom tagit ett VM-silver med Tre Kronor.

Han blir den sjätte spelaren i HV71 som får sin tröja hissad i Kinnarps Arena. Sedan tidigare finns Fredrik Stillman (14), Stefan Örnskog (15), Per Gustafsson (7), Stefan Liv (1) och Johan Davidsson (76).

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen