Kul att veta

Nytt konstverk på Torps skola

Nytt konstverk på Torps skolaNytt konstverk på Torps skola bild nr 2Nytt konstverk på Torps skola bild nr 3Nytt konstverk på Torps skola bild nr 4
Nytt konstverk på Torps skola bild nr 6

Mats Bergsmeden, konstnär från Stockholm, har på uppdrag av kultur- och fritidsnämnden smyckat Torps skola med en konstnärlig gestaltning. Konstverket monterades på försommaren och i dagarna har Mats gjort den slutliga installationen. Under onsdagen avslutas arbetet med ett samtal mellan konstnär och elever.

Den konstnärliga gestaltningen består av flera delar som tillsammans bildar en helhet av ljusinstallationer, målningar och mosaik. Mats Bergsmeden arbetar bland annat med foto, målningar och installationer i olika material. Han är representerad i många kommuner runt om i Sverige och ha ställt ut på stora konstscener såväl i Sverige som i Finland. På Torps skola dominerar stora bilder av mosaik.
  

- Fokus är på byggnadens interiör med rotundan, trapphallen som centrum. Därifrån förgrenar sig helheten till de enskilda gemensamhetsytorna och de enskilda klassrummen, som något av ett solsystem, ett eget universum. I bilderna finns moment som följer med från bild till bild och invävt i det abstrakta bildmaterialet finns också ord, bilder och små berättelser. Jag vill att gestaltningen ska vara visuellt stimulerande och tankeväckande samtidigt som den ger utrymme för upptäckt, drömmar och förväntningar, säger Mats Bergsmeden.

Se bilder
Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen