Kul att veta

Därför körde bussen vilse

Därför körde bussen vilse

Under tisdagen var det nog många Jönköpingsbor som blev förvånade när en linjebuss kom körande längs Smedjegatan mitt i centrala Jönköping. Ett vägarbete i kombination med den mänskliga faktorn har visat sig vara orsaken till felkörningen.

Linjebussen som kom körandes längs Smedjegatan under tisdagen hade inte kört vilse. Felkörningen berodde helt enkelt på ett missförstånd vid ett vägarbete längre bort. Busschauffören hade missuppfattat signalerna från en flaggvakt och när det väl hade blivit fel var det svårt att vända bussen.

– Den mänskliga faktorn kombinerat med en serie av händelser gjorde att bussen tillslut hamnade på Smedjegatan, berättar Mattias Galante, områdeschef på Keolis.

– Alternativet hade varit att stanna och parkera bussen på Hovrättstorget.

Mattias vill passa på att beklaga till alla de personer som blev överrumplade av gårdagens händelse. Ingen person kom till skada och inget gick sönder under den minst sagt annorlunda bussturen.

– Det händer att bussar kör fel och i värsta fall missar någon busshållplats. Men den här typen av händelser är ett unikum.

Vad säger chauffören om händelsen?

– Vi kan väl säga så här att det var ingen spännande upplevelse för chauffören. Det är ju inget vi rekommenderar.

LÄS MER: Buss körde vilse i centrum

LÄS MER: Buss blockerade trafiken

LÄS MER: Viralsuccé: Bilförare vägrar flytta på sig – trafikkaos utbryter

Kommentarer
comments powered by Disqus
Till toppen